Főoldal WeBMáNia Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSCsütörtök, 2024-04-25, 7:33 AM
Honlap-menü

Google

Pagerank
Google PageRank

Belépés

Honlapkatalógus
Főoldal » Honlapkatalógus » Sport » Sportágak

Honlapok a kategóriában: 1
Mutatott honlapok: 1-1

Sorbarendezés: Dátum szerint · Megnevezés szerint · Értékelés szerint · Kattintások

Általában amikor egy testépítő vagy súlyzós edzéseket folytató megtanul étkezni és elkezdi nézegetni a címkéket az egyes élelmiszerek tápanyagtartalma miatt, akkor többnyire az olyan alapkategóriákat nézzük, mint a kalória, zsírtartalom, szénhidrát tartalom, fehérje, cukor. De hányszor fordul elő, hogy megnézed a rosttartalmat? Fontos az egyáltalán? Most ezt nézzük meg.

 

A rost egy emészthetetlen anyag. Egy szénhidrátfajta, amely anélkül megy át az emésztőrendszeren, hogy tápanyagokra bontódna. Ha meg nem nyersz belőle tápanyagot, akkor minek is fogyasztod? Rögtön elárulom!

Kétféle rost létezik: vízben oldódó és oldhatatlan.

Mindkét fajta alapvető fontosságú az emésztés és anyagcsere szempontjából. A vízben oldható rost hozzájárul az emésztési folyamat lassításához, így engedve a glükózt lassabb tempóban a véráramba kerülni, ami segít a vércukorszint stabilan tartásában. Így elkerülhetjük az extrém inzulincsúcsokat, amely a zsírtárolást fokozza és éhessé tesz. Az oldható rost segít csökkenteni a koleszterin szintet. Az oldhatatlan rost a természet hashajtója. Segít a salakanyagot eltávolítani a szervezetből, tisztítja a beleket és rendszeressé teszi a székletet.

Sportágak | Látogatók: 489 | Hozzáadta:: Body builder | Dátum: 2012-09-03

Keresés

Barátaink:
  • zene
  • Sátorhelyi néptáncegyesület
  • linktár
  • linktár
  • google optimalizálás

  • Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben